Atacul din Odessa: Rușii spun că au distrus un hangar cu arme trimise de SUA și țările europene

Rachetele de croazieră supersonice Onyx au distrus hangare cu arme străine în Odessa, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, generalul-maior Igor Konașenkov.

El a explicat că armata rusă a atacat un centru logistic de la un aerodrom militar prin care au fost livrate arme străine.

„Au fost distruse hangarurile cu vehicule aeriene fără pilot Bayraktar TB2, precum și arme de rachete și muniție primite din Statele Unite și țări europene”, a spus Konașcencov.

În plus, rachetele de înaltă precizie lansate aerian au lovit șase unități militare ucrainene: un post de comandă protejat, un depozit de muniții în apropiere de satul Slatino și patru zone de concentrare a forței de muncă și echipamente, a continuat Konașenkov.

Cu o seară înainte, canalul oficial Telegram din Odessa, citând datele comandamentului operațional, a raportat că rușii au atacat cu rachete luni seară, 2 mai, portul Odessa, situat în sud-vestul Ucrainei. 

Parlamentarul ucrainean Oleksii Goncearenko a scris ulterior pe Twitter că un copil în vârstă de 13 ani a fost ucis în acest atac, în timp ce o fată de 17 ani este grav rănită.

Turcan Ana

Ai o noutate?