Armenia și Rusia au semnat un plan de cooperare

Armenia și Rusia au semnat un plan de cooperare interregională pentru perioada 2022-2027 în cadrul celui de-al nouălea Forum interregional ruso-armean de la Erevan, a anunțat serviciul de presă al Ministerului armean al Dezvoltării Teritoriale și Infrastructurii.

De asemenea, a avut loc un forum cu tema “Cooperarea armeano-rusă. Noi provocări și oportunități”. În cadrul evenimentului au luat cuvântul viceprim-miniștrii celor două țări, Mher Grigoryan și Aleksey Overchuk.

“La Ministerul Apărării al Republicii Armenia a avut loc o reuniune privind rezultatele activității echipei CSTO advance team în Armenia. Generalul-colonel Anatoli Sidorov, care conduce echipa de avansare, l-a informat pe Ministrul Apărării armean… cu privire la rezultatele analizei situației din anumite zone de la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, principalele concluzii și propuneri de măsuri adecvate”, a declarat serviciul de presă. – A avut loc un schimb de opinii sincer și constructiv. Propunerile au ca scop detensionarea tensiunilor”, a declarat CSTO.

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan l-a primit pe viceprim-ministrul rus Alexey Overchuk. Menționăm că Overchuk conduce delegația rusă, care a sosit la Erevan pentru a participa la cel de-al 9-lea forum interregional armeano-rus și la o reuniune a copreședinților Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică dintre cele două țări.În timpul întâlnirii, Pashinyan a menționat că, în ciuda tensiunilor de la granița cu Azerbaidjanul, s-a decis să nu se amâne activitățile care vizează dezvoltarea în continuare a cooperării dintre Armenia și Rusia în diverse direcții.

Deschiderea drumurilor și a căilor ferate între Azerbaidjan și Armenia va crea condiții pentru un aflux de investiții rusești în valoare de aproximativ 4,5-5 miliarde de dolari pe piața armeană, a declarat vicepremierul rus Alexey Overchuk la cel de-al IX-lea Forum interregional ruso-armean.

Dosar Media

Ai o noutate?