Foto: romaniatv.net

Mandat de arest pe numele lui Cristian Rizea – emis de Judecătoria Chișinău sediul Ciocana

Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a emis mandat de arest pentru 18 zile pe numele fostului deputat român, Cristian Rizea.

Condamnat definitiv în România, fostul deputat PSD, Cristian Rizea, încă nu va fi extrădat de către autoritățile Republicii Moldova. În schimb își va petrece următoarele 18 zile în izolator. Mandatul a fost emis astăzi de către magistrații Judecătoriei Ciocana.

Potrivit avocatei lui Cristian Rizea, Corina Stratan, clientul său a cerut azil politic, iar în prezent are statut de solicitant. Astfel, nu poate fi demarată nicio procedură de extrădare. La rândul său Rizea a declarat că justiția moldovenească îi va face dreptate.

Fostul deputat PSD România, Cristian Rizea, reținut ieri, de Poliția R.Moldova susține că nu va fi extradat autorităților române, și asta pentru că deja a cerut azil politic.

„Din cauza lui Dodon și plahorniuc sunt în cătușele astea. Spuneți-i lui Dodon că va ajunge la pușcărie în 15 noiembrie. Nu mă extradează, pentru că există lege. Am cerut deja [azil politic]”, a declarat el după ce a fost audiat.

Amintim că fostul deputat PSD Cristian Rizea, care s-a ascuns timp de aproape trei ani la Chișinău de justiția din România și căruia i-a fost retrasă ieri cetățenia R.Moldova, a fost reținut astăzi de ofițerii INI. După audieri, acesta a fost escortat la Penitenciarul nr.13.

Potrivit unui comunicat al Poliției Naționale, Rizea se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform senținței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

 

Dosar Media

Ai o noutate?