Altercațiile dintre deputați au provocat pagube – cine va plăti pentru bunurile stricate, suma se ridică la…

După altercațiile de ieri, care au avut loc între deputații PSRM, PAS și PPDA, mai multe bunuri au fost distruse, fie oxidate din cauza apei care a fost vărsată pe ele. Potrivit secretarului general al Parlamentului, Adrian Albu, pagubele ar ajunge la 60 de mii de lei.

”Conform raportului Direcției TIC a Parlamentului, în urma evaluării preliminare avem produse cu defect total de peste 16.000 lei și cu defect parțial peste 46.000 lei, ceea ce presupune că încă funcționează, dar sânt oxidate. Defecțiunile însumează 50.000-60.000 de lei”, a declarat Albu.

Deocamdată nu este clar cine va plăti aceste prejudicii, deputații ori din bugetul Parlamnetului. Însă, Greceanîi a cerut să fie declanșată procedura de stabilite a vinovăției celor care au deteriorat bunurile Parlamentului, procurate din banii publici.

Amintim că ieri, a fost scandal cu pumni, îmbrânceli şi altercaţii la Parlament. Şedinţa Legislativului a fost întreruptă, după ce deputaţii PAS şi ai Platformei DA au blocat din nou tribuna centrală a Parlamentului.

S-a întâmplat în momentul în care președintele Comisiei economie, buget și finanțe s-a expus privind proiectul de politică bugetar-fiscală.

Altercații similare a avut și în timp ce ministrul Finanțelor prezenta proiectul politicii fiscale pentru anul 2021. Pentru a calma spiritele, Vlad Batrâncea a decretat o pauză.

Dosar Media

Ai o noutate?