tribuna.md

Alexandr Stoianoglo, acuzat de ”minciună și politizare a dosarelor” – Inga Grigoriu: ”Minciuna procurorului general este evidentă”

Președintele ”Comisiei Laundromat”, deputat PPDA, Inga Grigoriu îl acuză pe Alexandr Stoianoglo că ar minți atunci când afirmă că comisia parlamentară ”laundromat” ar fi fost creată la comanda lui Ilan Șor și a afiliaților acestuia.

„Minciuna procurorului general este evidentă, dat fiind faptul că crearea Comisiei Laundromat nu are nicio legătură cu deputații partidului Șor și afiliații acestuia”, declară Grigoriu.

Inga Grigoriu afirmă că această comisie de anchetă a fost creată la inițiativa fracțiunii Platformei DA, după ce parlamentul a votat Proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la ”spălătoria” banilor murdari în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din 24 ianuarie 2020, semnat exclusiv de toți deputații din fracțiunea Platformei DA.

”Cel mai bine ar fi dacă domnul Stoianoglo ar fi calm și și-ar îndeplini atribuțiile și responsabilitățile. Materiale și dovezi are suficiente. Un Procuror General ar fi bine să nu se ocupe de declarații politice, nefiind politician (ori este?). Funcția pe care o ocupă dumnealui este de demnitate publică de rang înalt”, a adăugat Inga Grigoriu.

Amintim că, Stoianoglo a declarat vineri, în cadrul unei emisiuni televizate că comisia parlamentară de anchetă privind Landromatul rusesc ar fi fost creată la inițiativa deputaților Șor pentru a periclita activitatea Procuraturii.

”Comisia a fost ințiată de reprezentanții Partidului Șor, sunt convins că acest lucru s-a făcut doar pentru a ataca Procuratura, lucrările acestei comisii au paralizat o parte din activitatea Procuraturii și cer venirea mea la comisie. Despre ce să vorbesc eu cu ei? Eu n-am nicio legătură cu Landromatul”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Stoianoglo a mai declarat în cadrul emisiunii că este sigur că ce-i care vor demisia lui, sunt anume oamenii care apără interesele lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

„În Parlament sunt oameni implicați în procesul furtului miliardului, care apără interesele corporațiilor din sfera de influență a lui Șor și Plahotniuc, acești oameni vor face tot posibilul ca să mă discrediteze și ca să mă îndepărteze de la conducerea Procuraturii”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Potrivit legii, procurorul general poate fi demis prin decret prezidențial la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Dosar Media

Ai o noutate?