VIDEO/Dodon: Cei din Germania, Italia și alte țări au fost aduși organizat și masiv la vot, nu au venit ei singuri

Candidatul independent, dar susținut de PSRM la prezidențiale, Igor Dodon, acuză oamenii din afara țării că au fost aduși organizat la alegeri și nu au făcut-o de bună voie. În acest context, Dodon continuă şirul atacurilor şi nemulţumirilor în adresa cetăţenilor Republicii Moldova de peste hotare, care au votat la alegerile din 1 noiembrie.

Dodon a insinuat la un post TV, afiliat PSRM-ului, că deţine imagini foto şi video cum se „aduc masiv oamenii la vot”, cu autobuzele, în ţările membre UE, precum Italia, Germania şi alte ţări, însă nu îi este convenabil să arate aceste imagini acum.

”Vom arăta video și foto cum masiv aduc oamenii la vot. În Transnistria nu au fost aduşi masiv, cu autobuzele. Fiecare cu maşina sa, din ceea ce am văzut. Oare de la 100, 150 de km, diaspora a venit aşa, pur şi simplu, pe pandemie?”, întreabă Igor Dodon.

În acest context, rețelele de socializare din nou au fost împânzite cu diferite mesaje revoltătoare ale oamenilor, iar unii, au atașat la imaginile video unde Dodon acuză din nou diaspora și anumite desene, cum ar fi un ciocan.

După alegerile din 1 noiembrie, în cadrul cărora Igor Dodon a acumulat puţin peste 3% din voturile diasporei, acesta a lansat mai multe atacuri în adresa cetăţenilor Republicii Moldova de este hotare, sugerând că diaspora nu ar trebui să decidă viitorul ţării.

Amintim că în cadrul unui briefing de presă, Dodon a declarat că votul celor din diasporă nu trebuie să decidă soarta R.Moldova: „Care vot trebuie să fie decisiv, noi care locuim în această țară sau să ne dăm soarta celor care de zeci de ani n-au fost în R. Moldova și poate nii nu vor să vină”.

De precizat că, primul atac Dodon l-a făcut ieri când declarat că diaspora reprezintă „un electorat paralel” a cărei preferinţe se află „în disonanţă” cu preferinţele majorităţii cetăţenilor din interiorul R. Moldova.

Dosar Media

Ai o noutate?