Care ar fi fost rezultatele alegerilor dacă nu apărea filmulețul cu ”kuliokul”? – Alecu Reniță dă de pământ cu unii ”impostori”

Jurnalistul Alecu Reniță a venit cu un mesaj de susținere pentru fratele său, deputatul Iurie Reniță, aflat acum pe patul de spital. Totodată el menționează că unii ”așa-ziși aliați și-au permis să-l învinuiască pe nedrept pe fratele său că ar fi fost plătit pentru a face dezvăluiri legate de celebrul ”kuliok”.

”Pentru a nu bucura banda dodoniştilor, convenisem, înainte de internare, să evităm să spunem ce s-a întâmplat. Chiar dacă încă nu se cunoaşte şi nu am „dezlegare”, mă văd nevoit să vă spun tuturor, care aţi preţuit şi încurajat confruntarea crâncenă a deputatului Iurie Reniţă cu bandiţii de la putere Dodon-Şor-Plahotniuc, că dânsul traversează o perioadă foarte şi foarte complicată. Îmi permit, ţinând cont de starea gravă în care se află, să vă spun, foarte puţin, din ceea ce merită la moment să se cunoască”, scrie Alecu Reniță pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui Alecu Reniță, fratele său, deputatul Iurile Reniță, luptă din greu să învingă virusul.

”M-au speriat metodele hidoase de linşare a fratelui meu de către criminalii de la putere şi lipsa de solidaritate a mai multor deputaţi „nedodonişti”. Dar şi tăcerea suspectă a unor lideri de partide, de organizaţii neguvernamentale şi „directori de opinie” care, după apariţia celebrului filmuleţ cu „kuliokul”, nu cereau de la procuratură tragerea la răspundere penală a coruptului şef de stat prins în flagrant delict, ci se dădeau în spectacol la diferite televiziuni şi întrebau inocent – de unde şi de la cine a luat deputatul Iurie Reniţă filmuleţul cu Dodon?  Bre, impostorilor – mai bine aţi spune care ar fi fost rezultatele alegerilor prezidenţiale, dacă nu apărea filmuleţul cu „kuliokul” şi societatea nu se unea împotriva lui Dodon?”, scrie jurnalistul.

Menționăm că Igor Dodon a neagat informațiile prezentate de Iurie Reniță și susține că acel video ar fi fost trucat. De asemenea, Dodon spune că nu are de unde știe ce era în acea pungă care i-a dat-o Vladimir Plahotniuc pentru că nu a luat-o, iar acea convorbire a fost trucată.

„Eu nu am luat acea pungă și nu am de unde să știu ce era acolo. E foarte clar că a fost o provocare. Era în momentul când noi făceam acele negocieri și eu știam că mă filmează. Pot să tai și în orice video și să fie rupt din context. Nu au fost așa cuvinte. A filmat Plahotniuc ca să mă poată șantaja, dar cine le-a prezentat? Cine e beneficiarul? Maia Grigorievna. De ce? Pentru că e convenabil pentru ei. Eu sunt curat, întrebări la mine nu sunt, dar de folosit se folosește”, a încheiat șeful statului.

Alecu Reniță susține că s-a făcut o mare nedreptate în raport cu fratele său și că cei care ar fi trebuit să-l susțină s-au cam dat deoparte.

”Nu mi-am permis să sar direct în apărarea fratelui meu, sperând, cel puţin, că „ai noştri”, nu-l vor eticheta şi nu-l vor lovi din spate. Însă, mi-a fost dat să-i aud pe unii „kolhoznici”, care au trecut prin case regale şi, pe alţii, care au cerut ca Plahotniuc să fie primul ministru, că Iurie ar avea legături suspecte cu fostul lor stăpân. Să vă fie ruşine, nu că l-aţi împroşcat cu venin pe fratele meu, ci pentru că vă daţi mari români şi i-aţi îndepărtat pe oameni de la curentul unionist prin felul vostru mizerabil de a respinge lumea bună şi devotată idealului naţional!”, adaugă Alecu Reniță

Fratele deputatului susține că Iurie Reniță ar fi fost mereu atacat pentru viziunile sale privind identitatea românească

”Şi Lucinschi, şi Voronin l-au atacat şi l-au exclus abuziv din diplomaţia naţională pentru atitudinea lui intransigentă în apărarea interesului naţional şi al adevărului istoric despre Basarabia românească.  De câţiva ani, ciuma oligarhică şi roşie, care a capturat R.Moldova, încearcă să se răzbune pe el, iar unul dintre motivele principale ţin de activităţile lui diplomatice de la Washington, Bucureşti şi Bruxelles. Mesajul ambasadorului Iurie Reniţă ţinea de cauza naţională şi adevărul istoric, nu de indicaţiile conducerilor antiromâneşti de la Chişinău”, menționează în mesajul său, Alecu Reniță.

 

Dosar Media

Ai o noutate?