Ala Nemerenco revine la ministerul Sănătății – Nu va mai fi consiliera Maiei Sandu?

Ala Nemerenco se regăsește în lista miniștrilor din Guvernul Gavriliță, care în următoarele zile va cere vot de încredere Parlamentului. Lista integrală a miniștrilor a fost publicată astăzi, de această dată vor exista 13 ministere, în loc de 9 – cum era anterior.

Astfel că, Ala Nemerenco va conduce Ministerul Sănătății, dar nu se va ocupa de domeniul Muncii și Protecției Sociale, acest segment va fi gestionat în cadrul unui alt minister.

Cine este Ala Nemerenco, viitorul ministru al Sănătății

Ala Nemerenco, medic de profesie, este în prezent consilieră a Președintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății. În 2019, a fost ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în guvernul condus de Maia Sandu.

A activat în cadrul Oficiului de țară a Organizației Mondiale a Sănătății, a fost consultantă a Organizației Mondiale a Sănătății și altor organizații internaționale în Balcani și Asia Centrală, și consilieră personală al ministrului Sănătății din România.

În trecut a fost directoare a Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară. Ala Nemerenco a activat în calitate de conferențiar universitar al Școlii de Management și Sănătate Publică a USMF „Nicolae Testemițanu”, este doctor în medicină, are peste 50 de articole și lucrări științifice publicate în țară și peste hotare, este autoare și coautoare a 11 manuale, îndrumări metodice, ghiduri și protocoale.

Ala Nemerenco a elaborat ghidurile pe gripa aviară și situații pandemice pentru autoritățile locale. În 2015-2019, a fost consilieră municipală, președinta Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură și mass-media în Consiliul Municipal Chișinău. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii”. 

Dosar Media

Ai o noutate?