”Al vostru, Vlad Filat” – mesaj cu dedicație pentru Maia Sandu

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, unul cu dedicație pentru președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

”Nu există nici o îndoială că, câștigarea alegerilor parlamentare, nu doar prezidențiale se datorează Maiei Sandu și enormului capital de încredere generat de aceasta, inclusiv pentru PAS.”, a scris Filat.

Totodată, fostul premier susține că unele condiții, mai mult sau mai puțin subiective au făcut ca o bună parte a societății să fie atinsă de dezamăgire, nu atât de comportamentul Maiei Sandu, cât de atitudinea liderilor PAS, care par să o ia ușor și sigur pe panta corupției și a preluării vechilor scheme.

”Dacă Maia Sandu excelează în ceea ce privește dimensiunea externă, ieșirea din izolare și repunerea Republicii Moldova pe harta relațiilor internaționale, inclusiv statutul de țară candidată la UE, nu același lucru se întâmplă în plan intern. Atitudinea și neprofesionismul ce au condamnat cetățenii la sărăcie, prin ”dominarea” în negocierile cu Rusia, nunțile ”nășite” de oamenii puterii, acțiunile unor deputați pe zona economică sau facilitățile oferite Transnistriei și preluarea unor scheme, fac această guvernare să devină una asemenea celorlalte”, scrie Filat.

Totodată, Filat menționează că fiind preocupată de problemele de politică externă, fiind izolată de societate, de cei de lângă ea, Maia Sandu pare a fi intrat într-un glob de cristal în care nu vede realitățile economice, sărăcia ce se instalează mai abitir decât înainte și multiplele probleme cu care se confruntă societatea.

Deja nu doar remanieri sunt necesare, ci și o acțiune de control a ei și a instituțiilor statului asupra demnitarilor PAS. Altfel, riscă să rămână prinsă între oglinzi, iar sub imaginea ei parlamentarii și demnitarii să își facă propriile interese”, și-a încheiat Vlad Filat mesajul.

Dosar Media

Ai o noutate?