Foto: a-tv.md

Aflarea lui Dodon până în 24 decembrie la Președinție, ar costa statul un milion și jumătate de lei, un deputat îl somează să plece

Deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, i-a adresat vineri, 11 decembrie, o scrisoare deschisă președintelui în exercițiu, Igor Dodon, prin care-i cere să plece de la Președinție și să nu aștepte încă două săptămâni. Mai mult decât atât, deputatul a menționat că o singură zi de aflare a lui Dodon la Președinție, costă statul în jur de 100 de mii de lei. Adică, dacă calculăm zilele care i-au rămas lui Dodon în această funcție, atunci reiese că din buget se va cheltui un milion și patru sute de mii de lei.

Deputatul menționează în scrisoare că banii care se cheltuiesc pentru o zi a președintelui în exercițiu în acest fotoliu, ar putea fi investiți în medicină sau educație.

„Stimate Igor Dodon, după cum ați „dirijat” țara pe parcursul mandatului nu cred că meritați o adresare așa oficială, însă așa am fost educat să mă adresez. Vă îndemn să citiți acest mesaj ca unul adresat de către un simplu cetățean al acestei țări. Recent cetățenii au ales un nou președinte, iar ieri mandatul i-a fost validat.

Votul oamenilor a fost o reacție firească la cum a fost și este guvernată țara, când oamenii au văzut unde ne-ați adus dvs. și guvernul de buzunar al dvs. Asta a fost voința cetățenilor și apreciez că ați recunoscut înfrângerea. Vreau însă să vă întreb un lucru: de ce este nevoie să mai așteptăm două săptămâni? Oare nu e de ajuns cât ați chinuit acest popor?

 Știți bine că o zi a președintelui costă cetățenii 100.000 LEI. Aceasta ar însemna 1,4 milioane LEI pentru încă două săptămâni. Cu acești bani am putea cumpăra 57 aparate de respirație care sunt extrem de necesare în criza pandemică în care ne aflăm. Cu acești bani am putea dota cu mobilier șase grădinițe. Am putea renova veceurile în cinci școli așa cum ați renovat veceul de la Hiliuți. Am mai putea face și multe alte lucruri. Care e logica ca acești bani să fie aruncați în vânt?

Văzând cum a fost guvernată țara patru ani înțelegem ambii că în aceste două săptămâni nu veți face schimbări semnificative pentru cetății Moldovei. Dacă scopul este să reușiți să mai împărțiți niște scheme cu cei ai lui Shor, înțelegeți foarte bine că orice ilegalitate va fi contestată și anulată. La ce bun efortul dvs. în zadar și două săptămâni pierdute pentru țară. La ce bună irosirea a încă 1,4 milioane lei? Cetățenii au arătat prin vot că își doresc schimbări. Nu vă mai țineți cu dinții de scaun. Plecați. Lăsați-ne în legea noastră.”, se arată în scrisoarea lui Liviu Vovc.

Menționăm că ieri, 10 decembrie, Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor prezidențiale din 15, respectiv mandatul noului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. Președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că ar urma să depună jurământul de învestire în data de 24 decembrie.

Dosar Media

Ai o noutate?