Acuzații grave: CEC a anulat ședința în care urma să examineze scoaterea din cursă a lui Dodon – Fostul ministru al Justiției învinuiește CEC de abuz

CEC a anulat ședința în care urma să examineze sesizarea depusă de Olesea Stamate, cu privire scoaterea din cursă a lui Igor Dodon. Într-un comunicat de presă, publicat pe pagina Comisiei Electorală Centrală, se menționează că autorul sesizării ce urma a fi examinată în ședința de astăzi nu s-a conformat solicitării CEC, subiectul inclus pe ordinea de zi a decăzut, respectiv ședința anunțată pentru ora 14.00 se contramandează.

”Pentru azi, 14 noiembrie curent, ora 14.00, a fost anunțată ședința Comisiei Electorale Centrale. Pe ordinea zi a fost inclus subiectul despre examinarea sesizării nr. CEC-7/10863 din 11 noiembrie 2020 a dnei Olesea Stamate, reprezentant cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu. În cadrul ședinței de ieri, 13 noiembrie, ora 19.00, doamnei Olesea Statate i s-a acordat termen până astăzi, la ora 12.00, să înlăture neajunsurile de formă și conținut aferente unei contestații conform reglementărilor în vigoare. Întrucât până la momentul publicării acestui comunicat informativ, autorul sesizării nu s-a conformat solicitării CEC, subiectul inclus pe ordinea de zi a decăzut, respectiv ședința anunțată pentru ora 14.00 se contramandează” scrie în comunicatul instituției.

Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate învinuiește CEC de abuz. Într-un filmuleț video postat pe pagina sa de facebook, ea susține că sesizarea putea fi examinată în forma ei inițială.

”Notez că mie, ieri, mi s-a comunicat cu două minute înaintea ședinței CEC, despre faptul că cererea mea expediată către CEC nu are forma solicitată. Deci, din momentul depunerii, pe 11 noiembrie și până iere, 13 noiembrie, CEC nu a întreprins nicio măsură în vederea investigării și constatării faptelor ce au fost indicate în sesizare și cu două minute înainte de ședința CEC ni s-a spus că nu corespunde formei. Din această cauză au refuzat să includă examinarea sesizării noastre pe agenda ședinței. Ni s-a dat termen până astăzi, ora 12:00, să depunem în forma solicitată, noi nu am făcut acest lucru, insistăm că cererea inițială corespunde ”, spune Olesea Stamate.

Astăzi, CEC a anulat ședința în care urmau să examineze sesizarea.  ”Amintim că anterior CEC a recepționat și analizat sesizări similare, fără a obiecta”, a adăugat Stamate.

”Ceea ce face acum CEC este o sfidare a tuturor actelor nosrmative care există în țara noastră. Este o bătaie de joc”, a menționat Olesea Stamate.

Amintim, că ieri, Comisia Electorală Centrală a respins includerea pe ordinea de zi a sesizării privind excluderea candidatului independent Igor Dodon, susținut de PSRM, din cursa electorală. Totodată, sesizarea depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate privind cazul ziarelor electorale ale candidatului independent Igor Dodon, tipărite la tipografia de stat ”Universul”, a fost exclus, de pe ordinea de zi, de către membrii CEC.

Dosar Media

Ai o noutate?