Foto: moldova.md

Filip dă de pământ cu alianța PSRM-ȘOR: monstruoasa coaliție și-a dus planul aproape până la capăt –ce urmează

Liderul PD, Pavel Filip, se arată revoltat de votul alianței PSRM-ȘOR, în toiul nopții pentru cele mai importante proiecte naționale, cum ar fi proiectul bugetului național. În opinia lui Filip, spectacolul  de ieri a provocat multă scârbă și dezgust, dezbinarea societății și izolarea internațională.

”Ați urmărit acest spectacol care a provocat multă scârbă și dezgust. Cele mai importante bugete ale țării au fost votate în mare grabă. Deși, Biroul Permanent, anunța că aceste documente vor fi dezbătute în Parlament joi și vineri. Au votat după plecarea noastră din Parlament. Această monstruoasă coaliție și-a dus planul aproape până la capăt. Aseară, au fost împărțiți banii, schemele au fost aprobate, iar interesele lor aranjate. Îmi este rușine pentru modul cum a degradat forul suprem. PD a părăsit ședința Parlamentului. Regizorii și-au scos actorii în scenă. Semnătura acestui spectacol este clară pentru toată lumea”, declară Filip.

Liderul Democraților explică cum au fost împărțiți și furați banii în toiul nopții, calificând aceste acțiuni ca fiind o crimă împotriva propriului popor. Totodată, Pavel Filip, explică de ce Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale.

”Dragi cetățeni, Dodon și Șor au intrat în campanie electorală. Acum nu se întâmplă altceva decât să se pregătească de anticipate. Se aprobă legi, care din punctul de vedere al PSRM, ar consolida electoratul lor. PSRM a pierdut alegerile din cauza discursului agresiv și orgolios, din cauza înțelegerilor ascunse cu hoții de miliarde, din cauza schemelor, nu din cauza legilor aprobate de ei în mare grabă cum ar fi: statutul limbii ruse, statutul Găgăuziei, anularea legii anti-propagandă. Șor a primit Stadionul Republican pentru a face Moldova Land, să ofere oamenilor medicamente mai ieftine, dar de o calitate mai proastă”, mai spune Filip.

Potrivit lu Pavel Filip, aceste lucruri se fac pentru a merge în alegeri parlamentare anticipate.

Legislativul a aprobat în 30 de minute, în lectura a doua politica bugetar-fiscală și legile privind cele trei bugete pentru anul viitor, votate cu încălcări de procedură și mare scandal în prima lectură.

Petru acest document au votat doar deputații PSRM și cei de la ȘOR. Opoziția a declarat că votarea acestui document este o sfidare în adresa cetățenilor, s-au revoltat și au ținut discursuri de la tribună, dar majoritatea parlamentară s-a făcut că plouă.

În final, președintele Parlamentului a declarat că închide sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului, iar deputații pleacă în vacanță. Vor reveni doar pentru o sesiune extraordinară pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Dosar Media

Ai o noutate?