”Am fost nevoită să învăț limba într-o lună” – Cum Sorina Damaschin și-a lansat propriul curs de italiană

Sorina Damaschin, o tânără din satul Burlacu, raionul Cahul, este acum profesoara de italiană, are propriul curs, unul de autor, prin intermediul căruia ajută oamenii să se integreze mai ușor în comunitatea italiană, iar pe cei care vor să călătorească îi ghidează cum mai ușor să învețe limba italiană și să poată vorbi chiar după primul curs, care acum durează 8 săptămâni și e plin de conținut adaptat nevoilor individuale ale studenților.

Totul a început încă pe la 15 ani, atunci când a plecat în Italia să-și facă studiile, acolo unde deja o parte din familia ei se afla de mai mulți ani. A avut la dispoziție doar o singură lună să învețe limba, înainte de a merge la școala cu predare în italiană. Învăța zilnic și asta a dat rezultate.

”Aveam o agendă, un program propriu, în care îmi însemnam zilele. Astăzi a trecut, astăzi am învățat ceva și bifam. Eu chiar învățam de dimineață până seara și de asta am creat acest curs, deoarece știu că nu toată lumea are atât timp să învețe. În această lună nu prea am ieșit să interacționez cu oamenii și să pun în practică ceea ce învățam. Și în prima zi, când am mers la școală, cu sora mea, care m-a dus de mânuță și apoi m-a lăsat, m-am simțit ca în primul an de școală, greu de descris în cuvinte ce stare aveam. Totuși, când profesorii au început să vorbească, eu mi-am dat seama că înțeleg tot și că munca mea de o lună a dat rezultate. Am întâmpinat obstacole când voiam să vorbesc, dar am găsit multă înțelegere din partea colegilor și profesorilor, așa că m-am integrat ușor. În septembrie eu deja puneam toate cunoștințele mele în practică. În luna octombrie, eu deja mi-am luat primul roman de la bibliotecă, în limba italiană ”, își amintește Sorina Damaschin.

Sorina Damaschin spune că îi plăcea să studieze, să citească mult, încă din anii de școală, tocmai de aceea, după încheierea studiilor ea nu s-a regăsit într-un birou de contabilitate, ea simțea că are nevoie de mai mult interacțiune. Și astfel, după multe ore de italiană, franceză, germană, a decis să-și adune din propria experiență toată informația care a ajutat-o pe ea să învețe limba italiană și astfel a structurat cursul său, de autor. Deja este la al treilea flux de studenți, iar în septembrie urmează ce-l de-a patrulea.

Sorina Damaschin demonstrează că oriunde în lumea asta dacă îți urmezi vocația și faci lucrurile cu tot dragul, rezultatele vin. Vedeți discuția cu ea aici, în interviu și o puteți contacta dacă aveți nevoie de cursul ei.




Dosar Media

Ai o noutate?