Sar capete la SIS, după ce Dodon a pierdut alegerile? Grosu îi cere lui Dodon să lase în pace instituțiile statului

După ce Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale, acesta se pare că încă mai dorește să dețină controlul asupra anumitor instituții de stat. Dodon e supărat, se pare, pe multă lume. Un director adjunct de la Serviciul de Informații și Securitate ar urma să rămână fără funcție.

Despre acest lucru se vorbește în culisele politicii moldovenești. De altfel, și expertul în securitate, fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep a confirmat aceste zvonuri într-o postare pe Facebook. Este vorba despre Artur Gumeniuc.

Primul este pe drum. Gumeniuc, nu uita sa iei tablourile de pe perete cu tine…”, scrie Ostalep pe Facebook.

De asemenea, în presă se vehiculează că, Dodon încearcă din nou să treacă Serviciul de Protecție și Pază de Stat și Serviciul de Informații și Securitate în subordinea Guvernului sau Parlamentului, așa cum a făcut-o anterior guvernarea democrată.

De altă parte, vicepreședintele PAS Igor Grosu îi cere lui Dodon să facă transferul puterii civilizat și să „lase în pace instituțiile statului”. Potrivit deputatului, „în ultimul minut, Igor Dodon încearcă să-și subordoneze instituții de stat, fapt ce seamănă a uzurpare de putere”.

”Dodon trebuie să-și păstreze calmul, să nu destabilizeze situația, dar cel mai important, să lase instituțiile de stat în pace și să facă transferul de putere cât mai curând”, declară Igor Grosu.

Precizăm că, ieri, Igor Dodon a anunțat că el este încă președinte în exercițiu cu toate drepturile constituționale, până la data de 24 decembrie curent, făcând aluzie că nu va ceda puterea înainte de termenul dat, deși mulți oficiali i-au cerut acest lucru.

Dosar Media

Ai o noutate?