PAS declară că nu are ce discuta cu Dodon: majoritatea cetățenilor l-au trimis la groapa de gunoi a istoriei…

Partidul Acțiune și Solidaritate nu va participa la consultările inițiate de președintele în exercițiu, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a deputatului PAS, Sergiu Litvinenco. Deputatul face referire la două situații când președintele poate convoca fracțiunile parlamentare.

„În primul rând, Constituția prevede doar două cazuri în care președintele cheamă fracțiunile la consultări – pentru desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru și înainte de a lua decizia cu privire la dizolvarea Parlamentului atunci când se întrunesc circumstanțele constituționale pentru aceasta. Chemarea din capul lui, deși nu este interzisă, nu este un instrument constituțional expres”, scrie Litvinenco.

Mai mult decât atât, Sergiu Litvinenco spune că Partidul Acțiune și Solidaritate nu are ce discuta cu Igor Dodon și îl îndeamnă să renunțe la planurile ”mărețe”, care nu au suport popular.

”În al doilea rând, dar cine este Dodon la ziua de azi ca să cheme fracțiunile la consultări? Un cetățean pe care o majoritate covârșitoare din oamenii acestei țări l-a trimis la groapa de gunoi a istoriei! Cu un astfel de personaj noi nu avem de gând să discutăm. Și, în general, în afară de consultări, am văzut că omul are planuri mărețe pentru viitor. Trebuie să-i spunem ferm că pentru ceea ce declară el că ar vrea să facă nu are un mandat popular. Iar exercitarea puterii în nume propriu și fără a avea girul cetățenilor nu este altceva decât uzurpare a puterii de stat.”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Nici Partidul Platforma Demnitate și Adevăr nu va merge la întâlnirea convocată de Igor Dodon, în vederea creării unei noi majorități parlamentare. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, în cadrul unei conferințe de presă. Deputatul spune că formațiunea pe care o reprezintă nu are ce discuta cu Igor Dodon  și i-a recomandat să își facă bagajele.

Amintim că ieri, Igor Dodon declara că este sigur de faptul că Guvernul Chicu se va bucura în continuare de o susținere parlamentară. Totodată, Dodon afirma că a purces la invitarea formațiunilor politice din Parlament și consultări în contextul formării unei noi majorități parlamentare. Deși declara că socialiștii nu vor forma niciodată o alianță cu deputați transfugi, Dodon nu are o problemă cu cei din grupurile parlamentare și susține că le va invita la discuții. Este vorba despre PSRM, PD, PAS, PPDA și alte grupuri parlamentare.

La fel și PRO Moldova au respins invitația

Dosar Media

Ai o noutate?