Comisia pentru Situații Excepționale se va convoca miercuri, 18 mai, în ședință

Comisia pentru Situații Excepționale se va convoca miercuri, 18 mai, în ședință. Pe agendă se află și subiectul care a creat mai discute și acuzații în rândul societății – scumpirea uleiului vegetal cu circa zece lei pentru un litru.

Anunțul a fost făcut de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, la postul național de radio. Oficialul a menționat că în spatele acestor majorări la preț este compania monopolistă Trans-Oil, cel mai mare producător de ulei și produse oleaginoase din țară, iar în acest sens CSE va veni mâine cu o soluție pe caz.

”Semințe de floarea soarelui avem, rezerve sunt, producem, dar de pe altă parte se scumpește. Secretul este simplu – există un individ, o companie monopolistă, care va trebuie să-i venim de hac. Mâine, Comisia Situații Excepționale va lua o decizie în raport cu acest produs”, a declarat șeful Legislativului.

Grosu a făcut apel către Consiliul Concurenței de a se implica plenar în această problemă, adăugând că în caz contrar instituția ar putea fi lichidată pentru incapacitate de a asigurar respectarea legislației în domeniul concurenței.

”Noi foarte serios o să ne apucăm de capul bandiților ăștia care pe timp de criză și de război își fac averi”, a punctat Igor Grosu.

De menționat că, Consiliul Concurenței a informat că în prezent se desfășoară o investigație de cunoaștere a pieței comercializării și procesării culturilor cerealiere și oleaginoase.

Potrivit statisticilor, de la începutul lunii mai, uleiul vegetal s-a scumpit cu circa 25 la sută și a ajuns să coste în cele mai importante rețele de magazine din Chișinău și țară circa 50 de lei pentru un litru.la piață, uleiul poate fi găsit mai ieftin, cu circa 45 de lei pentru un litru.

Turcan Ana

Ai o noutate?