Foto: ipn.md

PP Șor acuză: ”Fărădelege fără precedent”- Încă o ședință de judecată în dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii a eșuat

Încă o ședință de judecată în dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, programată pentru marți, 13 aprilie, nu a avut loc.

Potrivit Curții e Apel Cahul, ședința a fost amânată deoarece au lipsit apărătorii inculpatului. În aceste condiții, s-a dispus amânarea ședinței de judecată pentru data de 15 aprilie, ora 09.00.

Partidul Politic ”Șor” a venit cu o reacție, formațiunea susține că ședința de judecată s-a desfășurat cu abateri chiar de la începutul acesteia, iar avocații au atenționat asupra încălcării normelor sanitare și a normelor stabilite în condițiile stării de urgență.

”Apărarea a cerut recuzarea unui judecător, dar cererea le-a fost respinsă. Însă, atunci când au solicitat informații despre modul în care a fost repartizată cererea, s-a adeverit că nu exista nici măcar fișa de repartizare, ceea ce sugerează faptul că acesta nu a fost repartizată în mod aleatoriu, dar a fost transmisă unui judecător anume”, scrie în comunicatul emis de PP ”Șor”.

Potrivit formațiunii politice, instanța a respins și solicitarea avocaților privind ridicarea excepției de neconstituționalitate la unele articole din Codul de Procedură Penală, ceea ce, potrivit PP ”Șor” este ”o fărădelege fără precedent”.

Dosar Media

Ai o noutate?