FLASH// Guvernul în exercițiu se întrunește astăzi în ședință

Astăzi, la ora 15:00, Guvernul în exercițiu se va convoca în ședință, aceasta va fi prezidată de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Ordinea de zi a ședinței de Guvern va fi publicată ulterior. Respectiv la ora actuală nu se cunoaște ce subiecte vor fi abordate în ședință.

Cel mai probabil, pe agendă va fi subiectul exportului de grâu din rezerva de stat. În condițiile în care, moratoriul la exportul de grâu din rezerva de stat a expirat în data de 12 aprilie.

În cadrul ședinței CSS de ieri, s-a discutat despre exportul grâului. Astfel, președintele țării a solicitat repetat Guvernului în exercițiu să prelungească interdicția de a exporta grâul din rezervele de stat.

Consilierul președintelui în domeniul apărării și securității naționale, secretara Consiliului Suprem de Securitate (CSS), Ana Revenco, a expediat un demers către premierul interimar Aureliu Ciocoi prin care solicită ca termenului de interdicție a exportului de grâne să fie prelungit până pe 30 iunie.

Amintim că, urmare a recomandărilor Consiliului Suprem de Securitate, Guvernul a decis să interzică până la 12 aprilie exportul de grâu din rezerva de stat. Miniștrii și-au schimbat părerea inițială după aproape două ore de discuții cu ușile închise.

Decizia a fost luată după ce președinta țării, Maia Sandu, s-a adresat Guvernului interimar și a cerut sistarea exportului de grâne. Atunci, Ministrul Agriculturii, Ion Perju, declara că nu există motive de îngrijorare, iar securitatea alimentară a statului este asigurată.

 

Dosar Media

Ai o noutate?