Zile libere în ianuarie 2023 care vor fi recuperate în zilele de sâmbătă

Zilele de 2 ianuarie și 8 mai 2023 vor fi considerate zile de odihnă, potrivit unei hotărârii aprobate astăzi de executiv. Acestea vor fi recuperate în zilele de sâmbătă – 28 ianuarie și 13 mai, transmite IPN.

Potrivit secretarului de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Corina Ajder, proiectul a fost elaborat analizând calendarul pentru 2023 și ținând cont de faptul că în sezonul de iarnă 2022-2023 multe din zilele de sărbătoare nelucrătoare stipulate în Codul muncii cad în zile de repaus.

Prevederile proiectului vizează autoritățile și instituțiile publice care au obligația să asigure ziua considerată lucrătoare, activitatea eficientă a unităților subordonate, iar pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea are caracter de recomandare.

Potrivit prevederilor Codului Muncii, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus/de lucru, în alte zile, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de odihnă și de sărbătoare nelucrătoare.

Dosar Media

Ai o noutate?