Foto: canva.com

Vremea se schimbă: Ploi cu descărcări electrice și cod galben de îngheț

Cod galben de îngheț și ploi cu descărcări electrice ne așteaptă în următoarele zile.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare Cod Galben de îngheț, care va intra în vigoare pe 18 octombrie. Astfel, sunt așteptate înghețuri în aer de până la minus două grade, iar la suprafaţa solului se vor înregistra temperaturi între minus unu şi trei grade. Presiunea atmosferică va fi scăzută.

Până pe 20 octombrie se va menține acest Cod Galben de îngheț, ploi cu descărcări electrice sunt prognozate pentru astăzi în Chișinău.

În Capitală ziua vor fi 18 grade, iar noaptea 13. În cea mai mare parte a țării, vremea se va răci simțitor, astfel în raioanele de nord și centru maxima va fi de 15 grade. La sud, termometrele vor arăta cel mult 19 grade Celsius.

Citește și alte știri pe Dosar Media
Lemne de foc gratuite pentru zeci de familii nevoiașe din capitală și din suburbii

Beneficiari ai ajutorului sub formă de lemne de foc sunt persoanele în etate, cele cu dizabilități, șomerii înregistrați la Agenția pentru ocuparea forței de muncă, familiile cu trei și mai mulți copii, cele monoparentale sau care educă copii rămași fără îngrijire părintească, cu vârsta de până la 18 ani, persoanele cu venituri mici din municipiul Chișinău și din suburbii. Cetățenii vor depune cerere pentru acest ajutor la Direcțiile asistență socială din raza teritorială a domiciliului lor.

VIDEO// Ambuteiaje kilometrice în Chișinău – îți ia ore întregi să ajungi dintr-un sector în altul

Ambuteiaje kilometrice în Capitală. Oamenii sunt nevoiți să facă ore întregi pentru a ajunge dintr-un sector în altul. De câteva ore, începând cu strada Tudor Vladimirescu din sectorul Rîșcani și până în centrul Capitalei, autovehiculele stau practic nemișcate.

Abodează-te la canalul nostru de telegram

Dosar Media

Ai o noutate?