Foto: chisinau.md

Lemne de foc gratuite pentru zeci de familii nevoiașe din capitală și din suburbii

Ajutoare sub formă de lemne de foc pentru 240 familii nevoiașe din Chișinău și suburbiile acestuia au fost oferite de Primăria capitalei.

Preturile de sector au asigurat transportarea gratuită a lemnelor la domiciliul titularilor, în baza listelor perfectate de Direcția generală asistență socială și sănătate.

Beneficiari ai ajutorului sub formă de lemne de foc sunt persoanele în etate, cele cu dizabilități, șomerii înregistrați la Agenția pentru ocuparea forței de muncă, familiile cu trei și mai mulți copii, cele monoparentale sau care educă copii rămași fără îngrijire părintească, cu vârsta de până la 18 ani, persoanele cu venituri mici din municipiul Chișinău și din suburbii. Cetățenii vor depune cerere pentru acest ajutor la Direcțiile asistență socială din raza teritorială a domiciliului lor.

Lemne de foc

E de menționat că municipalitatea a decis să distribuie familiilor nevoiașe materia lemnoasă rămasă în urma curățării sanitare sau tăierea copacilor bolnavi, de pe străzi, din parcuri, scuaruri, alei etc. Astfel, săptămâna aceasta Primăria a oferit lemne de foc pentru 241 familii social-defavorizate.

Totodată, Primăria Chişinău este gata pentru a începe sezonul de încălzire 2020-2021, iar pentru a evita aglomeraţiile în contextul pandemiei de Covid – 19, Ion Ceban a propus ca cererile oamenilor care au primit anii precedenţi compensaţii pentru perioada rece, să nu mai fie depuse repetat. Astfel, dosarele acestor beneficiari vor fi verificate prioritar.

Dosar Media

Ai o noutate?