Vești bune de la Primărie: De câteva zile în Chișinău nu s-a înregistrat nici un caz de deces din cauza Covid-19

De câteva zile în Chișinău nu s-a înregistrat nici un caz de deces din cauza Covid-19. Informația a fost oferită de către Boris Gîlcă, șef al Direcției generale asistență medicală și socială din cadrul Primăriei Chișinău.

„Covidul nu a plecat. Municipiul Chișinău este în cod galben. La moment, avem 3 instituții medicale municipale implicate în internarea și tratamentul pacienților cu Covid. Sunt internați 110 pacienți cu Covid, din ei în stare gravă sunt 2 persoane. Noutatea bună este că în ultimele zile nu înregistrăm decedați”, a spus Gîlcă, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Responsabilul a spus că se atestă o rată scăzută de vaccinare pe municipiul Chișinău. El a menționat că rata este de 48%, aceasta fără persoanele care s-au vaccinat peste hotare.

„Astăzi, de dimineață, cu colegii din sănătate am stabilit că din cauza ratei infime de vaccinare că nu se merită acel efort pe care noi l-am menținut până acum. Propunerea a fost să scoatem transportul din data de 31 martie. Referitor la Centrul municipal de vaccinare, la fel, analizăm. Probabil și activitatea acestui centru va fi sistată”, a conchis Gîlcă.

Reacția a venit după solicitarea edilului Capitalei, Ion Ceban de a opri activitatea punctelor mobile de vaccinare.

Turcan Ana

Ai o noutate?