”Spuneau că pandemia va dura doi ani” – Aproape jumătate de milion de oameni s-au tratat, peste 11 mii au murit de COVID în Moldova, din 7 martie 2020 până acum

”Toți spuneau că pandemia va dura doi ani, nu știau că va veni războiul ” – Pe 7 martie 2020, în Republica Moldova era confirmat primul caz de COVID -19. Era vorba despre o femeie, cu vârsta de 48 de ani, revenită din Italia, cursa Milano-Chișinău.
La exact doi ani distanță, pe 7 martie 2022, în Republica Moldova se înregistrează + 251 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.
Un număr considerabil mai mic comparativ cu zilele când erau înregistrate mii de cazuri noi de COVID-19, e semn că pandemia bate în retragere, iar noi ne învățăm să trăim cu virusul.

În acești doi ani, în Republica Moldova aproape jumătate de milion de oameni au fost tratați de COVID-19, iar peste 11 mii au decedat.

Mai exact, Ministerul Sănătății anunță că 484 643 de persoane au fost tratate de COVID, iar 11 293 de persoane și-au pierdut viața ca urmare a complicațiilor cauzate de infecția cu noul coronavirus.

Astăzi, Republica Moldova se confruntă cu o nouă criză, cea a imigranților – oameni care fug din calea războiului din Ucraina.

Dosar Media

Ai o noutate?