Colaj: Dosar Media

Usatâi, enervat la culme! Ar vrea să dea foc sondajelor de opinie: ”Nu vă credeți mai deștepți decât poporul”

Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu același nume, se arată nemulțumit de rezultatele sondajului realizat de WatchDog în parteneriat cu IPP și SBS-AXA. Nemulțumirea vine în contextul în care, Partidul Acțiune și Solidaritate este cotat că ar lua majoritatea parlamentară în urma scrutinului din 11 iulie și asta fără voturile din diasporă.

”Dragi prieteni din partidele care luptăm contra răului comun – dacă mai comandați sondaje făcute așa cum visați voi și precum beau executorii, eu aș putea folosi toate tunurile, dar partea bună e că eu mă informez, inclusiv, din sondajele voastre interne, care arată că victoria de la prezidențiale se transformă deja treptat în dezamăgire, iar cifrele reale sunt altele”, declară Usatîi.

Totodată, Renato Usatîi declară cp: ”Sondajele de anul trecut ale lui Dodon și ale Maiei Sandu, la fel, arătau că voi obține cu vreo 10 la sută mai puțin decît am acumulat, așa că nu vă credeți voi mai deștepți decât poporul, vremurile s-au schimbat! V-am cuprins”, a scris primarul de Bălți pe Facebook.

Potrivit datelor sondajului prezentat astăzi, blocul „Renato Usatîi” nu ar atinge pragul electoral de 7% și ar acumula doar 5% din voturile celor respondenților deciși.

Același sondaj indică 0,8% în dreptul lui Renato Usatîi la capitolul încredere a cetățenilor în politicieni.

Tot astăzi, bocul electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea din 8 iunie a Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea a 146 de secții de vot pentru diasporă.

Potrivit lui Usatîi, acest număr de secții este prea mic pentru numărul cetățenilor aflați în străinătate, având în vedere că la scrutinele precedente la mai multe secții de votare s-au format cozi.

66,3% dintre cei intervievați sunt absolut siguri că se vor prezenta la următoarele alegeri, dacă ele ar fi avut loc duminica viitoare. 18,2% sunt cei care spun că sunt siguri, 7% sunt cei care spun că probabil nu s-ar prezenta, iar 3,6% sunt cei care spun că sigur nu s-ar prezenta la scrutinul de pe 11 iulie.

Dosar Media

Ai o noutate?