Foto:newsmaker.md

Urmează demisia procurorului general, Alexandr Stoianoglo? Ce știe deputatul PAS, Dumitru Alaiba și nu știu alții

Urmează demisia procurorului general, Alexandr Stoianoglo? Ce știe deputatul PAS, Dumitru Alaiba și nu știu alții

Deputatul ales pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba scrie într-o postare pe pagina sa de facebook că aștepta demisia procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

„Credeți că deja e momentul de cerut demisia Procurorului General sau încă nu? 
În 2019 Harunjen s-a ținut cam o lună după căderea șefului său Plahotniuc, după care a cedat presiunilor societății și a plecat în demisie. Domnul Stoianoglo ceva așteaptă?”
, scrie Alaiba.

Amintim că acum câteva zile, doctorul în drept constituțional, Teodor Cârnaț a declarat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo ar urma să își dea demisia din funcția de șef al Procuraturii Generale, precizând Stoianoglo va pleca de bună voie din funcție.

”Eu cred că domnul Stoianoglo va pleca de bună voie din funcția de procuror general. Toți procurorii generali au plecat după ce s-a schimbat puterea. Acest caz  nu cred că va fi o excepție. Totodată, CCM a declarat neconstituțional concursul prin care a ajuns Stoianoglo procuror general, hotărârea însă nu este retroactivă, dar, făcând referire la o altă decizie a Înaltei Instanțe cu privire la numirea membrilor CSM, decretul de numire a lui Stoianoglo în funcție este ilegal”, declară Cârnaț.

Dosar Media

Ai o noutate?