Foto: facebook/Moldovagaz

Ucraina a anunțat că va sista livrările de gaze prin conductele care aprovizionează și Republica Moldova – Reacția președintelui “Moldovagaz”

S.A. „Moldovagaz” nu a recepționat de la „Gazprom” și nici de la operatorul sistemului de transport al gazelor din Ucraina avertizări despre o posibilă restricționare a aprovizionării cu gaze naturale. Despre aceasta a declarat șeful „Moldovagaz” Vadim Ceban. El a mai spus că aprovizionarea cu gaze către Moldova se efectuează în regim normal.

„Moldovagaz” nu a primit notificări oficiale de la „Gazprom”  și de la OGTS al Ucrainei cu privire la restricționarea furnizării de gaze naturale în punctele de legături intersistem de transport al gazelor Alekseevka și Grebeniki. Livrările de gaze către Republica Moldova se fac în mod obișnuit”, a scris Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram.

Ucraina a anunțat marți că va suspenda fluxul de gaze rusești printr-un punct de tranzit care livrează aproape o treime din gazele care tranzitează teritoriul ucrainean către Europa, dând vina pe Moscova pentru această mișcare si spunând că acestea vor avea loc pe altă ruta, transmite News.ro care citează Reuters.

La rândul său, „Gazprom” a spus că nu vede obstacole în continuarea tranzitului prin Ucraina.

Turcan Ana

Ai o noutate?