tribuna.md

Stoianoglo, despre ieșirea la rampă a lui Harujen

Ieșirea la rampă a lui Eduard Harujen i-ar aparține în exclusivitate actualei puteri politice de la Chișinău. Declarația îi aparține procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care, în cadrul unei conferințe de presă, s-a arătat convins că această mișcare a fostului procuror general ar fi coordonată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), ca un plan de rezervă pentru cazul în care actualului procuror general suspendat i se va face dreptate la CEDO.

„El este o persoană foarte calculată, iar ieșirea lui este coordonată, mai mult ca sigur, cu actuala guvernare și este legată numai cu posibilitatea revenirii mele în funcția de Procuror General. Adică, dacă va fi decizia din partea CtEDO și puterea să fie nevoită să mă restabilească în funcție, atunci să apară domnul Harujen cu cererea în instanța de judecată, instanța de judecată adoptă cererea respectivă și el vine în funcție.”, a declarat Stoianoglo.

În context, Stoianoglo a prezentat și câteva detalii despre unii bănuiți care au depus mărturii împotriva lui

Amintim că, pe 10 noiembrie, fostul procuror general, Eduard Harunjen a anunțat că i-a solicitat președintelui Maia Sandu să anuleze ordinul de demitere semnat de precedesorul ei, Igor Dodon. Ulterior, membrii Consiliului Superior al Procurorilor au luat act de cererea depusă la Președinție de către Eduard Harunjen. Deocamdată, persoanele vizate de către Stoianoglo nu au venit cu nicio reacție.

Dosar Media

Ai o noutate?