Foto: cotidianul.md

Statul a încasat peste 17 milioane de lei de la persoanele care dau în chirie imobile

Pe parcursul a nouă luni ale anului curent, din ianuarie și până în luna septembrie 2020, au fost înregistrate 9411 contracte de dare în locațiune, chirie sau în arendă a bunurilor imobile.

Așadar, în această perioadă la buget au fost încasate venituri în sumă de 17,8 milioane lei, depășind veniturile încasate în perioada similară a anului precedent cu 1,8 milioane lei sau o creștere de 11,2 %.

În aceiași perioadă au fost identificate 312 persoane fizice noi, care dau în locațiune sau chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislației. Respectiv, acestora le-au fost calculate suplimentar la buget: plăți de bază – 163 de mii lei, penalități de 5,8 mii lei și amenzi în mărime de 47 500 mii lei.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute.

Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans.

Menționăm că, Serviciului Fiscal de Stat continuă să desfășoare cu regularitate acțiuni de aducere în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice care oferă în chirie bunuri imobile. Aceste acțiuni au drept scop asigurarea unui nivel înalt de conformare fiscală în acest domeniu de activitate.

Dosar Media

Ai o noutate?