VIDEO// Scandal la punctul de control Rîbnița – Autocarul ”AUR” a vrut să ”spargă” granița cu regiunea Transnistreană

Astăzi, luni la punctul intern de control din orașul Rîbnița, regiunea transnistreană, mai mulți reprezentanți ai Partidului AUR pentru alegerile parlamentare din 11 iulie au vrut să ”spargă” așa numita graniță cu regiunea transnistreană. În consecință, așa-numiții grăniceri au întins o bandă cu țepi de metal în fața autocarului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Membrii partidului intenționau să ajungă în stânga Nistrului, pentru a face campanie electorală.

”AUR condamnă acțiunile ilegale ale Tiraspolului și cere Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Moldova să ia atitudine”, se arată într-un comunicat al formațiunii. Candidatul AUR la parlamentare, Dorin Chirtoacă a spus că în cazul în care avansau spre Rîbnița, pentru a discuta cu oamenii, roțile ar putea fi tăiate.

”Nu ni se permite trecerea mai departe. Este o încălcare a legislației electorale. În acest sens, cerem Comisiei Electorale Centrale (CEC), observatorilor internaționali, Guvernului, Parlamentului și Președinției sa ia atitudine”, a declarat candidatul AUR.

Pe data de 4 iunie curent, CEC a înregistrat AUR în cursa pentru scrutinul din 11 iulie curent. Pe lista electorală a formațiunii se regăsesc 103 persoane, iar în frunte se află Victoria Grosu-Vermeș, care este urmată de Vlad Bilețchi.

Dosar Media

Ai o noutate?