Foto: canva.com

Chişinăuienii pot solicita conectarea agentului termic

Locuitorii orașului Chișinău pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de agent termic. Deși sezonul de încălzire 2020-2021 încă nu a început, responsabilii municipalității anunță că la cererea cetățenilor, rețeaua termică poate fi conectată în regim de vară.

În cadrul ședinței operative săptămânale, consilierul primarului general, Tudor Gîrbu, a precizat că ”de regulă, conectarea întregului fond locativ la agentul termic are loc atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C”.

Cu toate acestea, spune Gârbu, locuitorii orașului care se confruntă cu disconfort termic în locuințe și sunt conectați la rețeaua termică centralizată, pot solicita conectarea, prin cereri adresate către gestionarul fondului locativ.

Actualmente, la sursa centralizată de încălzire sunt conectate 12 blocuri de locuințe, o instituție de învățământ și 2 agenți economici.

Anul trecut, sezonul de încălzire a început pe 21 octombrie. Inițial au fost conectate la agentul termic grădinițele, școlile și instituțiile medicale.

Dosar Media

Ai o noutate?