Foto: agora.md

Partidul PACE, alias ”verde de briliant” vine cu noi acuzații în adresa PAS și a Maiei Sandu

”PAS folosește în campania sa electorală imagini cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ceea ce este o încălcare a legii”. Declarațiile aparțin Partidului PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc.  

”Iar cheltuielile pentru tipărirea acestor materiale nu sunt reflectate în raportul financiar al formațiunii. Aceste nereguli au fost comunicate Comisiei Electorale Centrale de Partidul PACE”, anunță PACE.

Aceștia menționează că: ”Este vorba despre 600 de mii de broșuri ale PAS, care conțin imagini de la inaugurarea președintelui Sandu. Asta în timp ce legea interzice folosirea imaginii autorităților publice și a instituțiilor în scop de propagandă electorală. Ținând cont de faptul că Maia Sandu a fost candidatul PAS pentru funcția de președinte, acest lucru poate fi calificat drept partizanat politic în favoarea PAS”.

Partidul Politic PACE ”roagă” CEC să ia act de aceste ”nereguli” și să verifice dacă PAS a reflectat aceste cheltuieli în rapoartele sale financiare.

Anterior, PACE a comunicat CEC despre transferuri dubioase de bani în favoarea PAS de peste hotare.

Partidul condus de Gheorghe Cavcaliuc a venit cu mai multe declarații acuzatorii în adresa președintelui țării, PAS, dar și a lui Renato Usatâi, principali ai socialiștilor în aceastăă campanie electorală. Mai mult, PACE nu a raportat anumite critici în adresa socialiștilor. Mai multe voci declară că Gheorgeh Cavcaliuc și Partidul PACE, primesc bani nemijlocit de la Igor Dodon pentru a-și denigra concurenții prin gura altora, acuzații negate de către Dodon și Cavcaliuc.

Dosar Media

Ai o noutate?