Nu ne mai mirăm deloc: Benzina se scumpește din nou – Prețul maxim stabilit de ANRE pentru 14 septembrie

Benzina se scumpește din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat prețurile maxime de comercializare a carburanților. Astfel, ANRE a anunțat că mâine, 14 septembrie, prețul la benzină va crește.

Mai exact, se va scumpi doar benzină cu cifra octanică A 95. Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică A 95 mâine vom plăti cu 5 bani mai mult, adică 20,83 de lei. 

Motorina însă va rămâne la același preț, 16,71 lei pentru un litru.

Trebuie să menționăm că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis un comunicat de presă în care reiterează respectuos adresarea către formatorii de opinie să se abțină de la lansarea în spațiul public a declarațiilor false.
 

”Spre regret, continuă tendința de atragere a Agenției în jocuri și dezbateri politice. Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, unul dintre experți, Veaceslav Ioniță, pe lângă alte multiple insinuări, a făcut o afirmație precum că noile modificări la Legea privind piața produselor petroliere au fost elaborate de către și în interesul unei companii petroliere prin intermediul ANRE, cu scopul de a compromite actuala guvernare.
 

ANRE dezminte această declarație și comunică public că propunerile sale de modificare a legii au fost elaborate de către echipa Agenției fără vreo ingerință din partea participanților pieței. 

Reieșind din aceste considerente, ANRE astăzi a sesizat Serviciul de Informații și Securitate și Centrul Național Anticorupțieîn scopul verificării detaliate a informațiilor lansate public și developării adevăraților beneficiari ai acestor linșaje mediatice promovate de către Veaceslav Ioniță. 

În aceeași ordine de idei, Agenția îndeamnă reprezentanții mass-media să se informeze din prima sursă cu privire la activitatea ANRE și să reflecte obiectiv poziția instituției în materialele care o vizează, inclusiv prin acordarea dreptului la replică” se arată în comunicatul de presă al ANRE.

Dosar Media

Ai o noutate?