După ce președintele țării, Maia Sandu, a somat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască hotărârea, prin care, a decis să deschidă doar 139 de secții de votare în afara țării, iar PAS și PPDA au anunțat că vor contesta decizia în instanța de judecată, secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi, a venit cu o reacție și somează la rândul său politicienii să renunțe la aceste acuzații.
„CEC și-a făcut lucrul reieșind din prevederile normative și situația reală, nu bazată pe promisiunile date de politicieni sau în scop de a agita cetățenii Republicii Moldova cu acțiuni ce nu pot fi realizate. Pe parcursul examinării am început sa primesc amenințări și insulte din partea persoanelor afiliate politic. După am văzut că deja suntem catalogați și etichetați în tot felul chiar și de președintele țării. Astfel, comunic că CEC nu adoptă hotărâri să fie pe placul cuiva sau populiste”, a spus Lebedinschi.
Totodată, Lebedinschi i-a îndemnat pe politicienii moldoveni să înceteze atacurile în adresa membrilor CEC.
”Stimați politicieni, nu fiți fățarnici și nu atacați și nu amenințați membrii CEC pentru își fac lucrul și asta nu corespunde intereselor voastre subiective. Acțiunile care sunt în desfășurare nu sunt nimic altceva decât presiune în privința membrilor CEC și intervenite inadmisibilă în activitatea acestora”, conchide Lebedinschi.
Comisia Electorală Centrală a adoptat astăzi decizia privind numărul secțiilor de votare pentru diasporă.
Astfel, în afara hotarelor R. Moldova, pentru alegerile anticipate din 11 iulie vor fi deschise doar 139 secții de votare, așa cum a fost la alegerile prezidențiale din 2020.
Asupra numărului 139 a insistat secretarul general al CEC-ului, fostul socialist Maxim Lebedinschi, chiar dacă Ministerul Afacerilor Interne și Integrării Europene a cerut 190 de secții de votare.
Menționăm că președintele țării, Maia Sandu, a somat CEC să-și revizuiască hotărârea.