FOTO: novostipmr.com

Măsură luată ca urmare a creșterii îngrijorătoare a numărului de persoane care încearcă să părăsească țara

Cetățenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care pot fi recrutați pentru a participa la război, au interdicția de a se apropia la o distanță mai mică de cinci kilometri de frontiera cu România și Republica Moldova, potrivit unui ordin semnat de șeful Serviciului de Stat de Frontieră din regiunea Cernăuți.

Măsura a fost luată pe fondul creșterii îngrijorătoare a numărului de persoane care încearcă să părăsească țara pentru a evita înrolarea în armată.

Excepție, conform documentului, fac doar cei care locuiesc sau lucrează în hotarele acesteia, sau proprietarii de terenuri situate în fâșie. În ambele cazuri, persoanele trebuie să dețină autorizația corespunzătoare eliberată de detașamentul de frontieră.

De asemenea, Poliția de Frontieră din Cernăuți a interzis circulația autovehiculelor în zona de graniță, cu excepția celor care se află în punctele de trecere a frontierei.

Restricțiile sunt valabile pe raza localităților de frontieră Selyatynsk, Beregometsk, Krasnoilsk, Chudeysk, Petrovetsk, Suchevensk, Kamianetsk, Hlybtsk , Tereblechansk, Tarașansk, Hertsaivsk, Vancikovetsk, Mamalygivsk, Livenetsk, Kelmenețk, Sokiryansk, Vașkovetsk, Cernăuți, Dnistrovsky, Vyzhnytsky din regiunea Cernăuți.

Dosar Media

Ai o noutate?