Foto: IGSU al MAI

Pompierii au dat o lecție șoferilor care parchează neregulamentar

Mașinile parcate neregulamentar blochează accesul mașinilor pompierilor în majoritatea curților din Chișinău. La această concluzie au ajuns echipajele de salvatori și pompieri care intervin pentru stingerea incendiilor, dar și în alte situații de risc.

Noaptea trecută, pompierii în comun cu polițiștii au început o campanie de sensibilizare și atenționare a oamenilor cu referire la parcările neregulamentare. După mai multe încercări a serviciilor de urgență de a intra cu autospeciala în curți, polițiștii au fost nevoiți să găsească stăpânii mijloacelor de transport parcate neregulamentar pentru a facilita accesul tehnicii de intervenție.

Pompieri

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, parcarea autoturismelor în locuri neregulamentare poate întârzia intervenția salvatorilor și blochează accesul echipajelor la blocurile unde se poate produce un incendiu.

Conducătorii auto din str. Testemițeanu din Capitală au fost atenționați despre riscurile blocării căilor de acces și rugați să parcheze mijloacele de transport în locuri special amenajate.

Pompieri

Pompieri

Conform IGSU, timpul de răspuns a echipajelor de intervenție în situații de risc depinde și de facilitarea accesului din partea conducătorilor auto pe trasee, dar și în curtea blocurilor de locuit.

Dosar Media

Ai o noutate?