Foto: ipn.md

Ilan Șor, lăsat fără avere: CNA a pus sechestru pe bunuri în valoare de 1,5 miliarde de lei

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, a declarat, luni seara, că Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din subordinea CNA a pus sechestre în Republica Moldova pe bunuri în valoare de circa 1,5 miliarde de lei ale oligarhului și condamnatului în primă instanță din dosarul „furtul miliardului”, Ilan Șor, scrie anticoruptie.md.

De asemenea, el a mai precizat că au fost identificate și alte bunuri în valoare de „câteva sute de milioane de lei” și în afara țării și că, în prezent, se lucrează cu omologii CNA din afară pentru un sechestru și pe acestea.

Sechestrele aplicate [lui Șor] de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale au ajuns la suma de 1,5 miliarde lei. E vorba de proprietăți din Moldova. În afara țării, suntem în proces de lucru cu colegii din mai multe jurisdicții care ne ajută la identificare. Avem niște cifre preliminare, ele sunt de ordinul sutelor de milioane. La prima vedere, sursele investite în magazine sociale, nu provin din fraudă, pentru ca să demonstrăm proveniența lor urmează să analizăm tot lanțul. E un proces de depănare mai complex, avem nevoie de concursul colegilor din exterior, noi nu avem toate datele”, a declarat Rusu.

Directorul CNA nu a dorit să facă public numele țărilor în care am mai identificat active ce îi aparțin lui Șor, tocmai pentru nu periclita sechestrarea acestora. În prezent, imunitatea lui Ilan Șor a fost ridicată de Parlament pe 26 mai, dar acest fapt a mai fost realizat și anterior de foarte multe ori.

Dosar Media

Ai o noutate?