FOTO/ Strada Ion Creangă din Chișinău a intrat în reparație

Pe strada Ion Creangă din Chișinău au demarat lucrările de reparație a rețelelor de apeduct şi canalizare. Actualmente se lucrează în apropierea sensului giratoriu de pe Alba Iulia. Anunțul a fost făcut de primarul Municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Edilul spune că zona este securizată, iar circulația transportului public pe strada Ion Creangă nu a fost sistată.

”Lucrările sunt efectuate în condiţiile inițierii reparaţiei străzii Ion Creangă (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Aşa cum am menţionat anterior, mai întâi schimbăm rețelele subterane, ce în 90 la sută sunt într-o stare deplorabilă”, a punctat Ceban.

În etapa a doua, proiectul prevede lucrări de amenajare a trotuarelor, pe strada Ion Creangă din Chișinău și schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparația părții carosabile, precum și reabilitarea rondurilor de la Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir.

”Rog locuitorii să fie înțelegători și toleranți. Putem face schimbarea în oraș”, a adăugat primarul.

 ion creeanga reparatie

Menționăm că în proiect sunt prevăzute lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, reabilitarea carosabilului și a sensurilor giratorii din Piața Dimitrie Cantemir și Piața Unirii Principatelor. Lucrările sunt preconizate pentru o perioadă de 18 luni, iar suma totală a proiectului este de 50 milioane lei.

Menționăm că în vara acestui an autoritățile locale au lansat licitația pentru lucrările de reabilitare a carosabilului, inclusiv pentru refacerea rețelelor de apeduct și canalizare.

Strada Ion Creangă din Chișinău are o lungime de 2 km şi nu a fost reparată de 30 de ani, până la reparațiile inițiate în 2018,  lucrări ce trebuiau încheiate în vara anului 2019.

Citește și: Veste bună! Vom putea monitoriza itinerarul transportului public din Capitală – online

Dosar Media

Ai o noutate?