Foto: politia.md

FOTO/Operațiune de amploare! Droguri în valoare de 8 milioane de lei – 9 persoane, reținute

Un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online, a fost destructurat de polițiști în comun cu procurorii PCCOCS. În cadrul operațiunii au fost efectuate 23 de percheziții, fiind reținute 9 persoane, cu vârsta cuprinsă între 19 și 35 ani.

Suspecții vindeau droguri de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram. Astfel, zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20.000 de lei.

De asemenea, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de diferit tip cu masa totală de peste 10 kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare, peste 20.000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică. Valoarea drogurilor sechestrate valorează 8.000.000 de lei. Un gram de PVP era vândut consumatorilor cu prețul de 800 de lei.

Totodată, au fost ridicați bani în diverse valute, în sumă totală de peste 414.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate și urmează să fie aplicat sechestrul pe un automobil cu valoarea de aproximativ 17 000 de euro și un apartament cu valoarea de peste 900.000 de lei care a fost procurat din banii obținuți din vânzarea drogurilor.

Bănuiții riscă de la 7 la până la 15 ani de închisoare. Doi membri ai grupării anterior au fost reținuți și judecați pentru huliganism, furt și jaf.

Dosar Media

Ai o noutate?