Fostul ministru al Educației, Igor Șarov, despre participarea sa în cursa pentru funcția de rector al USM

Fostul ministru al Educației, Igor Șarov, candidează pentru funcția de rector al USM. El a fost favoritul cursei în primul tur al alegerilor, totuși nu i-au ajuns câteva voturi pentru a învinge. Mâine, pe 16 decembrie, va avea loc a doua etapă a alegerilor, este ziua când se va decide cine va conduce Universitatea de Stat din Moldova în următorii 5 ani.
Igor Șarov susține că participarea sa în cursa pentru funcția de rector al Universității de Stat din Moldova, se bazează pe dorința sa sinceră de a relansa universitatea.

„Mâine este o zi importantă pentru Universitatea de Stat din Moldova. O zi care va marca următorii 5 ani, pentru că este o alegere între existență sau dezvoltare. (…)Participarea mea în acest concurs a fost o decizie asumată și responsabilă pentru că încrederea profesorilor și a studenților dictează așteptări foarte mari. Alegerea de a-mi asuma această responsabilitate se bazează pe competență, experiență, dar cel mai important – pe dorința sinceră și convingerea hotărâtă de relansare a Universității noastre, pentru a redeveni – stindardul învățământului superior din Republica Moldova”, scrie Șarov pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Educației susține că știe sigur cum poate moderniza Universitatea de Stat din Moldova pentru a deveni o universitate lider în regiune.

”Studiile, arhivele cercetate, lucrările științifice, dar și experiența de viață și profesională m-au făcut să știu sigur când trebuie să fac o alegere sau să-mi asum responsabilitatea. Confirmarea a venit chiar din discuțiile și întâlnirile pe care le-am avut în această perioadă de concurs, pentru că, comunicarea cu profesorii și studenții mi-au relevat dorința Dumneavoastră de a fi alături și de a contribui împreună, fiind conștienți de necesitatea schimbărilor care se impun spre binele Universității”, menționează Șarov.

În prima etapă a concursului pentru funcţia de rector al Universităţii de Stat din Moldova Igor Șarov a luat cele mai multe voturi.

Dosar Media

Ai o noutate?