Foto: primul.md

Cu cinci zile înainte de alegeri se ieftinește prețul la gazele naturale

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică se va întruni miercuri, 28 octombrie, în ședința publică pentru a decide asupra micșorării tarifului la consumul de gaze naturale.

Asta deși, încă în luna septembrie, SA „Moldovagaz” a solicitat ANRE revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, începând cu 01 octombrie 2020.

Conform calculelor, tariful mediu final pentru gazele naturale furnizate va constitui 4083 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 7,6% mai puțin în comparație cu tariful mediu actual pentru consumatorii finali.

Igor Dodon a declarat, săptămâna trecută, că imediat ce va fi micșorat tarifului la consumul de gaze naturale, va urma și ieftinirea tarifului la căldură livrată consumatorilor din Chișinău. Potrivit calculelor efectuate de specialiști, costul unei gigacalorii va coborî sub o mie de lei, față de 1122 de lei cât este în prezent.

Experții spun că tergiversarea unei decizii de către ANRE până în ultima săptămână înainte de alegeri are iz electoral, care vine în favoarea candidatului independent, dar susținut de socialiști, Igor Dodon.

Dosar Media

Ai o noutate?