coronavirus

COVID-19// În prag de alegeri prezidențiale, situaţia epidemiologică înregistrează îmbunătăţiri

Cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu precizează că situaţia epidemiologică în contextul pandemiei de COVID-19 înregistrează îmbunătăţiri. Mai mult, numărul de cazuri grave din Republica Moldova a scăzut.

„Conform datelor operative de la Ședința Punctului Focal, în instituțiile medicale spitalicești sunt internate circa 2700 de persoane. A scăzut numărul cazurilor grave, am avut o medie de 300, acum avem circa 200 de persoane în stare gravă. A scăzut considerabil şi numărul persoanelor intubate, am avut o medie de circa 60 de persoane intubate, la moment avem circa 30 de persoane”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a menționat în debutul ședinței Guvernului din 28 octombrie că situația este controlabilă.

„A descrescut numărul persoanelor care sunt în tratament la domiciliu. Pe parcursul a două săptămâni s-a menţinut acea medie de  8 mii de persoane în tratament la domciliu, acum avem peste 7 mii”, a declarat ministra.

Dacă în Republica Moldova situaţia epidemiologică în legătură cu pandemia COVID-19 este catalogată ca fiind „controlabilă”, Europa înregistrează astăzi noi cifre record de cazuri și decese. Astfel, România înregistrează 5343 cazuri de infecții și 107 decese. Pe teritoriul Ucrainei au fost raportate 7474 de cazuri noi de infecție cu SARS-Cov-2 și 165 de decese.

Dosar Media

Ai o noutate?