Foto: Facebook//MSMPS

Alarmant! Decesele zilnice din cauza Covid -19 practic s-au dublat, avertizează OMS

Decesele zilnice COVID-19 au crescut cu aproape 40% comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, a spus că Franța, Spania, Marea Britanie, Olanda și Rusia au înregistrat majoritatea cazurilor, care au crescut în Europa cu o treime, potrivit Mediafax, citat de DIGI24.ro.

„Îngrijorarea este că unitățile de terapie intensivă din spitale încep acum să se umple de oameni foarte bolnavi”, a avertizat ea.

Dr. Harris a spus că eficiența noilor restricții impuse în mai multe țări europene ar putea fi analizată doar în două săptămâni.

„Vom vedea reducerea cazurilor, dar nu o vom vedea peste noapte”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS.

Belgia se află în pragul unui dezastru. Un oficial de top din domeniul sănătății a avertizat că țara ar putea rămâne fără paturi de terapie intensivă în doar două săptămâni.

Țara cu 11,5 milioane de persoane a raportat în medie peste 13.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână, potrivit institutului național de sănătate publică Sciensano. Focarul COVID-19 din Belgia este al doilea cel mai grav din Europa în ceea ce privește noile cazuri pe cap de locuitor, după Republica Cehă.

Yves Van Laethem, purtătorul de cuvânt al grupului de luptă împotriva coronaviruslui din Belgia, a avertizat că, dacă belgienii nu își schimbă comportamentul, unitățile de terapie intensivă vor atinge capacitatea de 2.000 de pacienți în 15 zile.

Dosar Media

Ai o noutate?