Foto: eurovisionworld.com

Concursul Muzical Eurovision 2021 va avea loc la Rotterdam

Concursul Muzical Eurovision 2021 va avea loc pe Arena Ahoy din Rotterdam. Orașul olandez trebuia să găzduiască evenimentul în 2020, însă acesta a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19.

Organizatorii au confirmat că tema pentru cel de-al 65-lea Concurs Eurovision va rămâne aceeași – Open Up. Formatul evenimentului nu este încă stabilit, având în vedere evoluţia pandemiei COVID-19.

Semifinalele vor avea loc pe 18 și 20 mai 2021. Marea finală se va desfășura pe 22 mai 2021.

Interpreta Natalia Gordienko a fost declarată învingătoarea Finalei Naționale și trebuia să reprezente Republica Moldova cu piesa „Prison” la concursul „Eurovision Song Contest – 2020”. În etapa finală a concursului național, la care au participat 19 interpreți, Natalia Gordienko a acumulat punctajul maxim. Prin urmare, ea și-a confirmat prezența și la Concursul Muzical Eurovision 2021. Gordienko va participa cu o altă piesă, care de asmenea a fost compusă de renumitul interpret rus Filip Kirkorov.

Eurovision Song Contest este unul dintre cele mai mari evenimente televizate, fiind urmărit de până la 200 de milioane de telespectatori. Piesele care au fost alese pentru ediţia 2020 nu vor mai fi eligibile, iar 19 ţări participante au spus că vor trimite acelaşi artist sau grup la ediţia din 2021.

Dosar Media

Ai o noutate?