Foto: Facebook//MSMPS

Remdesivir-primul medicament care tratează COVID-19 a fost aprobat oficial de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (F.D.A) a aprobat oficial Remdesivir (denumirea comercială Veklury) ca primul medicament care tratează Covid-19.

Autoritatea americană precizează că medicamentul reprezintă o măsură ce indică încrederea Guvernului SUA în utilizarea sa sigură și eficientă pentru pacienții spitalizați.

Menționăm că, medicamentul a fost aprobat pentru adulți și pacienții pediatrici cu vârsta de cel puțin 12 ani și cu o greutate de cel puțin 40 de kilograme, care necesită spitalizare pentru Covid-19, potrivit unui comunicat al instituției.

Reamintim că, anterior, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat importul a circa 7000 flacoane de Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor si Desrem. În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Dosar Media

Ai o noutate?