Compensațiile la energie au fost finanțate de CNAS – cum poți ridica banii

Compensațiile la energie sub formă de plată monetară pentru luna decembrie anul 2023 au fost finanțate. Valoarea finanțării a constituit 219,9 milioane de lei, anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale.

Compensațiile finanțate sunt pentru beneficiarii care se regăsesc în listele prezentate de către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, care au fost selectați în urma procesării informației de pe portalul compensaţii.gov.md.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze instituțiilor bancare sau la orice oficiu poștal din ţară, unde primesc pensia, alocația, indemnizația sau altă prestație socială.

CNAS a anunțat despre finanțarea celei de-a doua tranşe pentru indemnizațiile adresate familiilor cu copii, indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă, indemnizațiile de maternitate, indemnizațiile paternale, inclusiv ajutorul social, pensii şi alocaţii sociale, în valoare totală de 200,04 milioane de lei. Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la instituţia bancară unde sunt deserviţi sau la orice oficiu poştal din ţară.

Din 1 ianuarie 2024, indemnizațiile pentru familiile cu copii sunt stabilite proactiv, în baza datelor despre nașterea copilului din Registrul de Stat al Populației. Astfel, nu va fi nevoie ca beneficiarul să depună cereri pentru a primi indemnizația unică la naștere, indemnizația pentru creșterea copilului, indemnizația pentru îngrijirea copilului.

Dosar Media

Ai o noutate?