Cine este Veronica Dragalin, noua șefă de la Procuratura Anticorupție: Ce spun despre ea Stamate și Stoianoglo

Președintele Comisiei Juridice, Numiri și imunități, Olesea Stamate, a fost întrebată ce părere are despre candidatura Veronicăi Dragalin, la șefia Procuraturii Anticorupție, după ce prima a câștigat concursul de selectare a candidaților la șefia PA.

Stamate declară că nu o cunoaște personal pe Veronica Dragalin, dar CV-ul acesteia este impresionant.

”Nu o cunosc personal pe doamna Dragalin, dar are un CV impresionat. PA are nevoie de o față nouă, care nu a lucrat în ultimii ani cu regimurile care au fost la putere. Un om nu poate face schimbarea, depinde de o echipă. Șmecheri vor fi mulți, care vor încerca să o păcălească. Dacă are capacitatea să analizeze, cred că într-un timp destul de scurt va vedea unde vor fi cele mai mari probleme și își va crea o echipă în care va avea încredere”, a declarat Stamate în cadrul unei emisiuni TV.

Întrebată dacă Veronica Dragalin ar putea fi o Codruța Kovesi de Moldova, Stamate a declarat că: ,,Să ne ajute Kioveshi: Să ne ajute Dumnezeu”.  

Și procurorul general suspendat, Alexandr  Stoianoflo, a comentat selectarea Vernoică Dragalin la șefia Procuraturii Anticorupție. Deși a ținut să o felicite, Stoianoglo a menționat că aceasta se va dezamăgi rapid.

”Doamna asta, în cel mai scurt timp, va fi dezamăgită total de activitatea structurilor din Republica Moldova. Chiar dacă sunt sigur că este o persoană potrivită și pregătită. Avem alte realități, o altă legislație. În procese trebuie să fie implicate toate structurile de stat”, a declarat Stoianolglo.

Veronica Dragalin este reprezentantă a diasporei, jurist de profesie, în prezent, procuror adjunct al Statelor Unite, Secția de corupție publică și drepturi civile și cea care a trecut etapa de preselecție a concursului pentru funcția de procuror-șef la Procuratura Anticorupție (PA) din Republica Moldova. 

Decizia a fost anunțată miercuri, 18 mai, de comisia din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), urmând ca decizia să fie comunicată instituției Procurorului General, care ar urma s-o numească în funcția pentru care a candidat.

Dosar Media

Ai o noutate?