Fato: jurnaltv.md

Câți bani estorcau angajații Consulatului Moldovei la București – precizările CNA

Angajații de la Consulatului Moldovei la București făceau bani pe seama oamenilor, care intenționau să-și schimbe permisele de conducere

Mai mulți foști angajați ai Consulatului Republicii Moldova la București sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu. Aceștia sunt că ar fi perceput taxe de la cetățeni pe care nu le-ar fi introdus în registrele contabile ale misiunii.

Potrivit datelor Centrului Național Anticorupție, aceștia percepeau plățile pentru adeverințele eliberate de Consulat, care urmau a fi prezentate pentru schimbarea permiselor de conducere moldovenești în cele românești.

Taxa oficială pentru eliberarea unei adeverințe este de 35 de euro, iar aceste sume nu ar fi fost reflectate în contabilitatea misiunii. Estimativ, ar fi vorba de un prejudiciu de peste 30 mii de euro.

Ofițerii CNA au început cercetările în septembrie 2020, ulterior fiind inițiată o urmărire penală. Ieri, doi ofițeri s-au deplasat la Ambasada Republicii Moldova la București unde au făcut audieri și au ridicat acte de evidență contabilă.

Dosar Media

Ai o noutate?