Foto: jurnaltv.md

Campania electorală naște idei – Chicu promite: Persoanele care se pensionează, dar continuă să muncească, să fie scutite de plata pentru asigurarea medicală

Persoanele care se pensionează, dar continuă să muncească, nu mai trebuie să contribuie în continuare la Fondul de asigurări în medicină. Inițiativa a fost expusă de președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, în cadrul întâlnirii cu pedagogii Școlii sportive din Cimișlia.

 Ion Chicu a menționat că, în prezent, avem situația în care foarte mulți pedagogi, medici sau angajați din alte domenii, unde se înregistrată o lipsă de cadre, continuă să lucreze și după pensionare. În același timp, deși conform legii pensionarii deja sunt asigurați medical de către stat, ei continuă să achite cotizațiile respective.

 !Noi avem un proiect care prevede că persoanele care ating vârsta de pensionare și continuă să muncească, nu trebuie să mai achite contribuția la fondul de asigurări în medicină. Conform legii, pensionarii sunt asigurați de către stat. Este incorect ca oamenii, după ce s-au pensionat, având prin lege acest drept, continuă să plătească aceste 9%. Astfel, vom contribui la reducerea poverii pe salariu”, a explicat Ion Chicu inițiativa PDCM.

Chicu mai spune că: ”PDCM pledează pentru revenirea la pensionarea diferențiată a femeilor și bărbaților, cu reducerea vârstei pentru femei”.

De asemenea, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei va promova un proiect de lege care va permite femeilor să-și majoreze baza de calcul a pensiei, după vârsta de 57 de ani, dacă vor continua să lucreze, dar și instituirea pensiei a 13-a pentru pensionarii cu venitul sub minimul de existență.

Dosar Media

Ai o noutate?