Apartamentele nu se mai vând ca înainte: Ce se întâmplă cu piața imobiliară din Moldova

Cererea și oferta de imobile în Moldova au scăzut cu 50-60%. În plus, există o ușoară creștere a prețurilor. Acest lucru a fost comunicat pentru Business Pages de Nicolae Rusnac, specialist în vânzări la Bursa Imobiliară ”Lara”.

El a precizat că se fac oferte, dar la cel mai minim nivel. „Oamenii se țin pe poziție, așteaptă o certitudine”, a spus Rusnac.

În ceea ce privește prețurile, agentul imobiliar a remarcat că prețurile apartamentelor cresc ușor. „Există ofertă pe piață, nu atât de mult ca înainte, dar sunt oferte lichide. Politica de prețuri s-a schimbat, dar există o ofertă”, a asigurat el.

Potrivit Bursei Imobiliare ”Lara”, costul apartamentelor din Chișinău pe piața secundară din ianuarie până în martie a crescut în medie cu 6% – de la 570 euro pe metru pătrat la 604 euro pe metru pătrat. Cele mai scumpe apartamente sunt vândute în centrul capitalei – prețul lor mediu în martie a fost de aproape 818 euro pe metru pătrat.

Locuințele din clădirile noi au devenit, de asemenea, mai scumpe – cu 3,3% – de la 692 euro la 715 euro pe metru pătrat. Apartamentele din centrul capitalei costă aproape 1.000 de euro pe metru pătrat.

Dosar Media

Ai o noutate?