Foto:autoblog.md/

Amenzile primite în România, ajung deja și în Moldova – cât aveți de plătit dacă v-au prins la radar?

După ce ani în șir, șoferii din Moldova aveau privilegiu de a scăpa de amenzile primite în România pentru încălcarea circulației rutiere, iară că, acum autoritățile române le-au găsit leacul.

Administrațiile locale din anumite localități, ar fi colectat procesele verbale neachitate din ultimii ani și expediază înștiințări de plată cetățenilor din RM. ”Scrisorile” conțin suma de plată și informarea despre obligațiunea achitării acestei amenzi în timp de 15 zile, scrie piațaauto.md

Ce se întâmplă dacă amenda nu este achitată?

Se trece la executarea silită, la care se vor adăuga și penalitățile respective, iar odată întâlnit la vama, șoferul ar putea fi impus la plată. Partea dificilă o reprezintă faptul că în prezent, singura modalitate de plată ar fi prin transfer bancar și nu online.

Și, cireașa de pe tort, aflați că există șanse destul de mari, ca șoferii români, sancționați prin procese-verbal pentru încălcări comise pe teritoriul Republicii Moldova, ar putea fi la fel atrași la răspundere, prin aceeași metodă.

Iar șoferi români, cu mașini românești, sunt mai des moldovenii cu dublă cetățenie!

Cât aveți de plătit dacă v-au prins la radar? 

– 10-20 km/h peste viteza maximă admisă: 290 – 435 de RON + două puncte de penalizare

– 21-30 km/h peste limita maximă: 580 – 725 de RON, cu trei puncte de penalizare

– 31-40 km/h peste viteza maximă admisă: de la 870 la 1.160 de RON, la care se adaugă 4 puncte de penalizare

– 41-50 km/h peste viteza maximă admisă: de la 1.305 la 2.900 de RON, + şase puncte de penalizare

– mai mult de 50 km/h peste viteza maximă admisă: de la nouă la 20 puncte-amendă (1 punct amendă = 145 RON), plus suspendarea permisului pentru o perioada de 90 de zile.

Dosar Media

Ai o noutate?